Markety spożywcze przyjmują poprzez rekrutację ciągłą pracowników do prowadzenia kas i do prac na magazynach. Praca w markecie spożywczym z pewnością wymaga wiele siły oraz dyscypliny. Najczęściej pracuje się tam na trzy zmiany. Możliwe są także nadgodziny, dzięki czemu dorobić można do podstawowej pensji. Markety wcale nie płacą tak marnie, jak powszechnie się mówi. Po aferach i procesach, jakie marketom wytoczyły kobiety, które cięzko pracowały w ciąży, solidnie także wzrosły wartości wynagrodzeń. Market spożywczy to miejsce o dużym obszarze. Pracownik będąc w ciągłym ruchu, stale narazony jest na kontuzje. Do tego dochodzi jeszcze stres, by wszystkie obowiązki zostały wypełnione zgodnie z harmonogramem i we właściwym czasie. Najwięcej towaru do rozładowania bywa zazwyczaj w dziale napojów. Buteli przewożone z zgrzewkach na paletach są naprawdę ciężkie. Uciązliwa może się wydawać także praca na dziale warzywnym, gdzie trzeba warzywa czyścić i przeładowywać z jednych kontenerów do drugich. Jest to czynność dośc pracochłonna. Najprzyjemniej rozładowuje się towary na dziale ze słodyczami. Tutaj jedynie praca zgrabnych palców ustawia sie torebki z cukierkami, tabliczki czekolady lub innego rodzaju słodkości. Market spożywczy to totalny pożeracz czasu. Pracownicy, juz po powrocie do domu nie mają zazwyczaj siły, by dłużej spędzić czas z najbliższymi, są zmęczeni, a mysl o kolenym dniu spędzonym na magazynie nie nastraja ich pozytywnie. Na szczęście premie w pracy wynagradzają wszystkie niedogodności choć stopniowo.

http://lepszalokata.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here