Wiele osób ma dzisiaj kuchnię urządzoną w jasnych, ciepłych kolorach – żółci, beżach, delikatnej pomarańczy. Modnymi odcieniami są także przeciwstawne barwy – biel w połączeniu z delikatną lawendą i błękitem. Aby urozmaicić wnętrza urządzone w takich połączeniach kolorystycznych, warto zadbać o jakiś ciekawszy akcent. Jaki? Idealnym pomysłem będzie miętowy chlebak.

Jak wybrać dobry miętowy chlebak?

Przede wszystkim należy zdecydować, jaką potrzebujemy pojemność. Standardowo chlebak ma szerokość od 40 do 50 centymetrów, jednak bez większego problemu znajdziemy zarówno mniejsze, jak i większe modele. Należy także jeszcze koniecznie przemyśleć, jaki materiał będzie najlepszy.

Miętowe chlebaki mogą być bowiem wykonane z różnych materiałów. Najpopularniejsza tutaj będzie zapewne stal nierdzewna – lekka, wygodna i łatwa do oczyszczenia. Plastik z kolei będzie się wyróżniał swoją bardzo niską ceną. Ceramika zaś będzie droga, jednak pieczywo zachowa długo swoją świeżość i smak. Warto jeszcze oczywiście wspomnieć, że niektóre chlebaki łączą w sobie dwa materiały.

Następnym krokiem jest wybór odpowiedniego stylu. Tu musimy dopasować nasz chlebak do kuchni. Czy wolimy minimalistyczną, nowoczesną bryłę, romantyczny, ceramiczny chlebak z pokrywką a może klasyczny metalowy z opuszczaną pokrywą?

www.domkw.pl/

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułŻelatyna i nie tylko
Następny artykułInnowacja

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here